VREMENSKA I AGROPROGNOZA – 7.1.2014.

Umereno oblačno i malgovito danas u novom sadu, uz izuzetno visoku koncentraciju vlage u vazduhu. Duva slab vetar, jugoistočnog pravca. Jutros je u našem gradu izmereno 5 stepeni, a do kraja dana očekuje nas maksimalnih 10. Vazdušni pritisak oko normale.

666

Sutra slično vreme. Očekivana jutarnja temperatura 3 stepeni, najviša dnevna 12 stepeni. Duvaće veoma slab uglavnom jugozapadnog pravca. Vazdušni pritisak oko normale.

Nešto više temperature i sunce uticali su relativno povoljno na voćarske biljke, koje su nešto razvijenije ove godine ušle u zimski period, kažu u Institutu za ratarstvo i povratarstvo.

U narednih pet dana, uglavnom oblačno vreme sa kraćim usnčanim intervalima, a u petak je moguća i slaba kiša. U dane vikenda malo više sunca. Jutarnje temperature u narednih pet dana od -1 do 5 stepeni. Najviše dnevne temperature u novom sadu od 7 stepeni, koliko nas očekuje u nedelju, do 12 stepeni, koliko meteorolozi najavljuju za sutra.

Prema dugoročnoj prognozi rhmz-a snežne padavine se u srbiji mogu očekivati tek u drugoj polovini januara. Sneg se, kako se predviđa prema izgledima vremena za ovaj mesec, očekuje oko 19. januara, i biće ga sve do kraja meseca. S njim dolaze i niže temperature, ali prema izgledima vremena za januar, ne treba brinuti da će nas stići veliki minusi.

Danas se nastavio period pozitivnog uticaja biometeoroloških prilika na većinu hroničnih bolesnika. Blagi oprez se i dalje savetuje osobama sa srčanim tegobama, kao i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažem obliku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.