Vremenska i agroprognoza 28.02.2014

VIDEO K9: Umereno oblačno sa mogućom slabom kišom u popodnevnim i večernjim satima. Jutros je u Novom Sadu izmereno 7 stepeni, a do kraja dana živa u termometru dostiže makismalnih 11 stepeni.

493

Duva slab vetar jugozapadnog pravca, a vazdušni pritisak je snižen z aoko desetak milibara.

Sutra nešto bolje vremenske prilike, više sunca i više temperature. Očekivana jutarnja temperatura 4 stepena, maksimalna temperatura 14 stepeni. Sutra rast vazudšnog pritiska, koji će se kretati u granicama normalen. Tokom prepodneva duvaće slab do umeren vetar jugoistočnog pravca, dok će popodne biti nešto jačeg intenziteta, sa uradima do 7 m/s.

Vremenske prilike u prethodnom periodu mnogim kulturama nisu pogodovale, ali su dobro došle povrtarskim kulturama kažu u insitutu za ratarstvo i povrtarstvo, napominjući da je u toku priprema za proizvodnju rasada.

U naredih pet dana promenljivo vreme – smenjivaće se sunce, oblaci i kišni periodi. Sutra suvo i sunčano, u nedelju naoblačenje i kiša tokom čitavog dana. Mestimična i pvoremena kiša moguća i u ponedeljak, dok nas ponovo veće količine kiše očekuju u sredu. U narednim danima i dalje toplo sa temperaturama iznad deset stepeni.

Najhladniji dani biće nedelja sa temperaturoma do 11 stepeni, a najtopliji subota i utorak sa temperaturama do 14 stepeni.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalje savetuje osobama sa kardio-vaskularnim oboljenjima. Promenljivo raspoloženje i problemi sa snom su mogući kod meteoropata. Zbog veće razlike između minimalne i maksimalne dnevne temperature vazduha savetuje se adekvatno odevanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.