Vremenska i agroprognoza 17.02.2014

VIDEO K9: Danas umereno oblačno. U večernjim satima rast vlažnosti vazduha može usloviti slabu kišu.

568

Danas inače veoma toplo za ovo doba godine sa temperaturama iznad višegodišnjeg proseka. Jutros je u Novom Sadu izmereno 5 stepeni, a do kraja dana očekuje nas maksimalnih 16 stepeni. Duva slab vetar promenljivog pravca. Vazdušni pritisak za oko pet milibara niži od normalnog.

Visoka vlažnost vazduha koja će se zadržati i tokom noći, uz temperaturu oko jednog stepena iznad nule usloviće sutra maglovito jutro. Ipak sutra tokom dana pravo prolećno vreme. Očekivana jutarnja 1 stepen, maksimalna dnevna 15 stepeni. Duvaće slab vetar jugoistočnog pravca. Vazdušni pritisak u porastu.

Vremenske prilike u prethodnom periodu mnogim kulturama nisu pogodovale, ali su dobro došle povrtarskim kulturama kažu u insitutu za ratarstvo i povrtarstvo, napominjući da je u toku priprema za proizvodnju rasada.

U narednim danima očekuje nas promenljivo vreme, uglavnom oblačno. Sutra jutro hladno i maglovito, ali tokom dana sunčano i suvo. U sredu oblačno tokom čitavog dana, u četvrtak moguća slaba kiša, kao i u noći između petka i subote. U narerdnih pet dana, najhladniji dan biće petak sa temperaturom do 13 stepeni, a najtopliji sreda sa maksimalnom dnevnom temperaturom do čak 18 stepeni.

Nastavlja se period sa povoljnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hroničnih bolesnika. Izraženije tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim problemima, a na severu zemlje blagi oprez se savetuje i astmatičarima. Promenljivo raspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.