Vremenska i agroprognoza – 27.1.2014.

VIDEO K9: Prava zima stigla je i u naš grad, sa temperaturama ispod nule. Danas uglavnom suvo i bez padavina u Novom Sadu.

1484

Jutros je u našem gradu izmereno -9 stepeni, a do kraja dana očekuje nas maksimalnih -1 stepen. Duva slab do umeren vetar jugoistočnog pravca. Vazdušni pritisak izuzetno nizak, što ne pogoduje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom.

Tokom noći očekuje nas rast vlažnosti vazduha što će uz niske temperature sutra usloviti maglovto jutro sa temperaturom oko -3 stepena. Tokom dana oblačno, a u večernjim satima moguća susnežica i sneg. Duvaće severoistočni vetar, umerenog intenziteta, a vazdušni pritisak i dalje nizak.

Ipak, zahalađenje i padavine dobro su došle svim kulturama, kažu u institutu za ratarstvo i povrtarstvo.

U narednim danima još hladnije vreme. Sneg nas ponovo očekuje sutra uveče i u sredu tokom dana. Od četvrtka pogoršanje vremenskih prilika, s obzirom da će temperature ostati u minusu, a da će duvati izuzetno jak vetar sa udarima i do 12 m/s. U narednih pet dana očekuje nas i kiša, susnežica i sneg. Najtopliji dan biće četvrtak, sa temperaturom od -6 do 3 stepena, a najhladniji subota, sa temperaturama od – do 0 uz vetar do 12 m/s.
[quote_box_center]Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. U jutarnjim satima dodatan oprez se i dalje savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i cerebrovaskularnim tegobama. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa očekivanom niskom temperaturom vazduha. Kod meteoropata najizraženiji mogu biti problemi sa snom, bolovi u mišićima i glavobolja.[/quote_box_center]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.