Vremenska i agroprognoza 06.02.2014

VIDEO K9: Danas uglavnom oblačno, a u večernjim satima moguća slaba kiša.

496

Jutros je u našem gradu izmereno 0 stepeni, a do kraja dana živa u termometru će dostići maksimalnih 7 stepeni. Duva slab vetar jugoistočnog pravca. Vazdušni pritisak snižen za oko deset milibara.

Iako je tokom noći moguća slaba kiša, sutra suvo vreme. Prepodne oblačno, a popodne razvedravanje sa dosta sunčanih intervala. Sutra značajno toplije u odnosu na danas, s obzirom da će jutarnja temperatura biti oko trećeg stepena, dok će tokom dana živa porasti do 11 podeoka. Duvaće slab vetar južnog pravca. Vazdušni pritisak i dalje snižen.

Zahlađenje koje nam je stiglo, dobro će doći svim kulturama, kako poljoprivrednim, tako i voćarskim i vinogradarskim. Kada je reč o vinogradima, u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo apeluju da se do 15. februara završi orezivanje vinograda, navodeći da rezidbu treba uraditi kompletno i odjednom, uz savetovanje sa stručnjacima.

A u narednih pet dana očekuje nas promenljivo vreme. Sutra pre podne oblačno, popodne razvedravanje. U dane vikenda očekuje nas nešto više oblaka i padavina. U ponedeljak suvo, dok su u utorak moguće mestimične padavine. Temperature tokom narednih dana u porastu. Najhladniji dan u narednih pet dana biće sutra sa temperaturom od 3 do 11, a najtopliji utorak sa temperaturom 15 stepeni.

Osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim tegobama se savetuje oprez usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, neraspoloženja i glavobolje. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.