VREMENSKA I AGROPROGNOZA 05.08.2013.

617

(VIDEO K9) Ponedeljak sunčan i topao. Jutros je u Novom Sadu izmereno 24 stepena, a do kraja dana meteorolozi najavljuju maksimalnih 34 stepena. Vetra skoro i da nema. Duva slab povetarac severnog pravca, a vazdušni pritisak je i dalje snižen.

Vreo avustovski dan očekuje nas i sutra. Temperatura za koji stepen viša u odnosu na danas. Očekivana jutarnja temperatura 25, a do kraja dana živa u termometru dostiže najviše 36 podeok Celzijusove skale. I sutra takođe dan bez vetra, pa će osećaj toplote biti izuzetno izražen. Vazdušni pritisak i dalje nizak.

A sada i porgnoza za narednih pet dana. Do petka u novom sadu sunčano, toplo i suvo vreme sa jutarnjim temperaturama od 25 do 27, a najviše dnevne do 37 stepeni. Dobra vest je da nas u dane vikenda očekuje osveženje u vidu pada temperature i veće količine kiše, naročito u subotu popodne i tokom noći. Za vikend nas očekuje i nešto jači vetar

Izbegavati sunce u najtoplijem delu dana, uzimati više tečnosti i laganu hranu, to su saveti lekara da se lakše podnesu izuzetno visoke temperature koje se u Srbiji očekuju narednih dana. Lekari savetuju i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, ali i oprez na kupalištima.

Laboratorija za palinologiju u Novom Sadu beleži visoke koncentracije polena u vazduhu, a najviše polena koprive. Beleže se i visoke koncentracije polena trave, bokvice, pepljuge, pelena i ambrozije, što izaziva reakcije kod svih osetljivih osoba.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.