Vremenska, agro i bioprognoza za 02.08.2016.

VIDEO K9: U Novom Sadu drugi dan avgusta je tmuran i kišovit. Sutra nas očekuje razvedravanje i suvo vreme bez padavina.

358

U našem gradu danas je pretežno oblačno vreme sa povišenom vlažnosti vazduha koja uslovljava kišu. Jutros je u našem gradu izmerena temperatura 19 stepeni, a najviša dnevna iznosi 28. Duva umeren severozapadni vetar brzine do 3 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, inosi 1007 mbar.

Sutra nas očekuje pretežno sunčano, umereno toplo i suvo vreme. Jutarnja temperatura biće 17, dok će maksimalna dnevna biti 28 stepeni. Duvaće umeren severozapadni vetar brzine do 5 m/s. Vazdušni pritisak i dalje iznad normale.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo poručuje da je ovo zahlađenje dobrodošlo za sve sorte koje kasnije sazrevaju pogotovo jesenje i zimske vrste jabuke i kruške. Voćarima se savetuje da zelenu razidbu urade kod svih sorti voćnih vrsta, osim onih bujnijih koje treba ostaviti za drugu polovinu avgusta.

Do kraja nedelje očekuje nas pretežno sunčano i umereno toplo za ovo doba godine. Od četvrtka nas očekuje blagi porast temperature koji će se nastaviti do kraja nedelje. Najtopliji dan u ovom periodu biće petak i subota sa 33, dok će najsvežije biti u sredu, kada temperatura vazduha neće prelaziti 28 stepeni.

Biometeorološka situacija danas je nešto povoljnija. Astmatičarima i osobama sa varirajućim krvnim pritiskom savetuje se oprez. Moguće su blaže meteoropatske reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.