Vremenska, agro i bioprognoza, 4.1.2019.

VIDEO K9: Sneg povremeno pada i danas u našem gradu. Slično vreme, za koji stepen toplije, očekuje nas i predstojećeg vikenda.

151

U Novom Sadu danas oblačno i hladno vreme sa snegom. Jutarnja temperatura iznosila je -5 stepeni, tokom dana do -2. Umeren severni vetar brzine do 4 m/s doprinosi subjektivnom osećaju hladnoće. Vazdušni pritisak je povišen, 1028 mbar.

Oblačno sa snegom biće i prvog dana vikenda u našem gradu. Jutarnja temperatura iznosiće -6 stepeni, tokom dana do 0. Slab jugozapadni vetar duvaće brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1018 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

Sve do srede u našem gradu, meteorolozi najavljuju ledene dane, sa povremenim snegom i temperaturama koje neće prelaziti 0. podeok. Sneg će padati tokom vikenda, dok će u sredu, usled blagog porasta temperature, biti kiše i susnežice. Jutarnje temperature biće u intervalu od -9 do -3, a maksimalne dnevne od -4 u utorak, do 2 stepena, koliko će biti izmereno u sredu.

Biometeorološka situacija nepovoljno utiče na cerebrovaskularne bolesnike i astmatičare. Reakcije su moguće u vidu bolova u kostima i zglobovima i neraspoloženja. Preporučuje se adekvatno odevanje, u skladu sa temperaturom vazduha.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.