Vremenska, agro i bioprognoza, 31.12.2018.

VIDEO K9: 2018. godinu ispraćamo uz tmurno, prohladno i kišovito vreme. Prvi dan nove godine biće vedriji, što će onima koji ga ne budu prespavali sigurno doprineti dorom raspoloženju.

113

Pretežno oblačno vreme i slaba kiša, obeležila je poslednji dan u ovoj godini. Jutarnja temperatura iznosila je 1 stepena, najviša dnevna do 4. Umeren severni vetar duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1025 mbar.

Prvi dan nove godine donosi nam promenljivo oblačno vreme, bez padavina. Jutarnja temperatura iznosiće 0 stepeni, tokom dana do 4. Slab vetar zapadnog pravca duvaće brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1026 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

Prvih dana 2019. godine meteorolozi najavljuju pretežno oblačno vreme i postepen pad dnevnih temperatura od četvrtka. Verme sutra promenljivo oblačno, narednih dana, oblačno i bez padavina do subote, kada se očekuje sneg. Jutarnje temperature biće u intervalu od -7 do 0, na maksimalne dnevne od 4 sutra i u sredu, do minus 2 u petak.

I dalje su nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu bolova u mišićima, nervoze i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.