Vremenska agro i bioprognoza 31.05.2014.

VIDEO K9: I danas kao i prethodnih dana umereno oblačno vreme, popodne i uveče sa nešto više oblaka, a sutra pogoršanje vremenskih prilika.

487

Danas nešto hladnije u odnosu na prethodne dane. Temperatura danas od 11 do 20 stepeni, a osećaj hladnoće pojačajava i jak vetar brzine do 6 m/s severozapadnog pravca. Vazdušni pritisak 1002 mbar.

Tokom celog dana potpuno oblačno vreme, uz moguće lokalne pljuskove. Temperatura sutra od 11 do 16 stepeni. I sutra se zadržava jak severozapadni vetar. Vazdušni pritisak i sutra snižen.

Obilne padavine u prethodnom peridou uslovile su veliku količinu vode na našim oranicama, a u toku je procena štete. U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo kažu da bi poljoprivrednici ratari trebalo da razmisle o presejavanju, ali samo ako im je više od trećine useva uništeno.

U narednim danima promenljivo vreme. Smenjivaće se sunce i oblaci, a ponegde će biti uslova i za lokane pljuskove. U dane vikenda promenljivo i oblačno sa lokalnim pljuskovima. Vetar umerenog intenziteta severozapadnog pravca. Za vikend temperature do 17 stepeni. Od ponedeljka temperature više za koji stepen, ali i dalje promenljivo vreme. Najtopliji dan u narednih pet dana biže utorak sa 24 stepena.

Biometeorološke prilike će imati nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, pa im se preporučuje da smanje uobičajene aktivnosti i poštuju savete lekara.

Srčani i psihički bolesnici, kao i astmatičari će biti posebno osetljivi. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje, glavobolja i bolovi u kostima i zglobovima.

Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim padom temperature i pojačanim vetrom, kao i maksimalna pažnja u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.