Vremenska, agro i bioprognoza – 30.11.2017.

VIDEO K9: Tmurno, oblačno vreme sa kišom tokom celog dana, ne deluje povoljno na Novosađane Na žalost i u narednim danima slične vremenske prilike.

387

Oblačno sa kišom danas u našem gradu. Jutarnja temperatura iznosila je 4 stepena, tokom dana duplo više. Slab južni bvetar duva brzinom do 4 m/s. I danas vazdušni pritisak je u granicama normale i iznosi 999 mbar.

Slične vremenske prilike biće i sutra, uz nižu dnevnu temperaturu vazduha. Jutarnja će iznositi 1 stepen, tokom dana, živa u termometru neće prelaziti 5. podeok. Slab zapadni vetar duvaće brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak iznosiće 1013 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da trenutni vremenski uslovi odgovaraju većini voćnih vrsta. Kod jabučastih, ali i drugih koštičavih kao i jagodastih vrsta potrebno je uraditi takozvano “plavo prskanje”.

 

Prvi dani decembra meseca donose nam kišu, čak i sneg tokom vikenda, a tek početkom naredne sedmice malo sunčanih intervala u toku dana. Jutra dosta svežija, uz mraz i temperature u intervalu od -2do 0 stepeni. Dan sa najvišom dnevnom temperaturom biće petak sa pet stepeni, dok će ujednačene temperature od nedelje do utorka iznositi 2 stepena, što će biti dani sa najnižom temperaturom vazduha.

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovolјne biometeorološke situacije. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. U oblastima sa Košavom izvesne tegobe mogu imati nervno labilne osobe.Mogući su glavobolјa, razdražlјivost i poremećaj sna. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.