Vremenska, agro i bioprognoza, 30.01.2017.

VIDEO K9: Prvog radnog dana ove nedelje u Novom Sadu malo i umereno oblačno, ali suvo vreme. Prema najavama meteorologa, ledeni dani koje smo u prethodnom periodu imali, ostaće iza nas, s obzirom da nas u narednom periodu očekuju temperature koje će biti i iznad proseka za ovo doba godine.

0
550

Malo i umereno oblačno vreme danas u našem gradu. Jutro je osvanulo uz temperaturu od -9, tokom dana 0 stepeni. Duva pojačan jugoistočni vetar brzine do 5 m/s . Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1018 mbar.

I sutra će u našem gradu biti malo i umereno oblačno, ali za nekoliko stepeni toplije u odnosu na današnji dan. Jutro će osvanuti uz temperaturu od -7, tokom dana do 3 stepena. Duvaće pojačan, jugoistočni vetar brzine do 5 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da niske temperature u ovom delu zimskog perioda nemaju negativan uticaj u voćnjacima. Sneg je dobar izolator od izmrzavanja i poželjan je i u većim količinama. Zavisno od vrste, voćke različito podnose niske temperature.

U narednih pet dana, prema najavama meteorologa očekuje nas malo i umereno oblačno vreme, bez padavina, a malo više sunčanih intervala možemo očekivati od subote. Jutarnje temperature biće u minusu sve do srede, ali neće prelaziti temperaturu od -7 stepeni. Dnevne temperature u narednom periodu uglavnom će biti u plusu, a najviša dnevna temperatura biće izmerena u subotu 13 stepeni, što je iznad proseka za ovo doba godine. Najhladniji dan u narednih pet biće utorak sa 3 stepena.

Očekivane biometeorološke prilike mogu uzrokovati tegobe kod kardiovaskularnih bolesnika i astmatičara. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i bolovi u mišićima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.