Vremenska, agro i bioprognoza: 29. jun 2015.

VIDEO K9: Još danas umereno oblačno i nestabilno vreme. Meteorolozi već od sutra prognoziraju stabilne vremenske prilike. Do kraja sedmice zadržaće se sunčano vreme sa temperaturama i do 31. podeoka.

421
U Novom Sadu danas umerno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Ipak, ponegde su moguće lokalne padavine. Jutros je u Novom Sadu izmereno 16 stepeni, a do kraja dana živa u termometru dostiže 26 stepeni. Duva slab severozapadni vetar brzine do 4 metra u skundi. Vazdušni je pritisak blago snižen i iznosi 1010 milibara.
Sutra sunčano i bez oblačnosti. Očekivana jutranja 15 stepeni, a maksimalna dnevna 28 stepeni. I sutra se zadržava slab vetar severozapadnog pravca.
U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo kažu da je period toplog vremena koji je prethodio pogodovao svim povratsrkim kulturama i da sada treba voditi računa o vlažnosti zemljišta.
U narednih pet dana nešto povoljnije vremenske prilike. Od sutra sunčano i toplo do kraja sedmice. Očekivane jutarnje temperature u intervalu od 15 do 18 stepeni, maksimalne dnevne od 28 koliko nas očekuje sutra, do 31 podoeka koliko meteorolozi predviđaju za subotu.
Kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim oboljenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolje i smanjene radne sposobnosti. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.