Vremenska, agro i bioprognoza, 28.12.2018.

VIDEO K9: Danas u Novom Sadu smena sunca i oblaka, ali uz prijatnu decembarsku temperaturu do 8 stepeni. Poslednji vikend u ovoj godini biće olačan, a za nedelju nam meteorolozi najavljuju i kišu.

205

Danas u našem gradu malo do umereno oblačno vreme, sa dužim sunčanim intervalima. Jutarnja temperatura iznosila je 2 stepena, najviša dnevna do 8. Slab zapadni vetar duva brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1023 mbar.

Prvi dan vikenda donosi nam novo naoblačenje. Jutarnja temperatura iznosiće 3 stepena, tokom dana do 7. Slab vetar severozapadnog pravca duvaće brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1028 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

Predstojeći vikend biće u znaku povećane oblačnosti, a u nedelju će biti uslova i za kišu. vi dan vikenda donosi nam novo naoblačenje, a u nedelju i kišu. U novogodišnjoj noći, kao i u prvim danima nove godine, meteorolozi najavljuju promenljivo oblačno vreme, bez padavina.

Jutarnje temperature kretaće se od 0 do 3 stepena, dok će se maksimalne dnevne kretati od 6 stepeni u utorak, do 8 koliko će biti izmereno u nedelju.

Biometeorološka situacija nepovoljno utiče na većinu hroničnih bolesnika. Reakcije su moguće u vidu bolova u mišićima, neraspoloženja i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.