Vremenska, agro i bioprognoza – 27.9.2017.

VIDEO K9: Poslednje nedelje septemra meseca u našem gradu malo i umereno oblačno vreme. I u narednom periodu slične vremenske prilike.

0
310

U Novom Sadu danas malo i umereno oblačno vreme. Jutro je osvanulo uz temperaturu od 14 stepeni, tokom dana do 19. Duva umeren jugoistočni vetar brzinom do 6 m/s. I danas vazdušni pritisak je dosta povišen u odnosu na normalu i iznosi 1025 mbar.

I sutra u našem gradu suvo i malo do umereno oblačano vreme. Jutarnja temperatura iznosiće 11 stepeni, tokom dana do 21 stepen. Umeren jugoistočni vetar duvaće brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritiak će i sutra biti povišen čak i u odnosu na današnji dan i iznosiće 1028 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju da u septembru počinje berba oraha, kasnih sorti jabuke i kruške, nastavlja se i berba lešnika, a aktuelno je i kalemljenje. Visoke letnje temperature nisu povoljno uticale na kvalitet pojedinih voćnih vrsta.

U narednih pet dana neće doći do značajnije promene vremena, osim što će jutra biti svežija u odnosu na protekli period sa temperaturama do svega 7 stepeni. Najtopliji dan u narednih pet biće četvrtak sa 21 stepen, dok nas najhladniji dani očekuju u petak i subotu 18 stepeni.

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno delovati na srčane bolesnike i nervno labilne osobe. Kod meteoropata mogući su bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.