Vremenska, agro i bioprognoza, 27.04.2017.

VIDEO K9: Malo do umereno oblačno i toplo vreme danas je u Novom Sadu. Međutim, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda preporučuju sugrađanima da se, usled promenljivih vremenskih prilika koje nam slede u narednom periodu i u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, adekvatno odevaju.

0
323

U našem gradu danas malo i umereno oblačno. Jutarnja temperatura iznosila je prolećnih 10 stepeni, tokom dana i do 27. Duva slab južni vetar brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1011 mbar.

Malo do umereno oblačno uz poslepodnevne padavine biće sutra. Jutro će za četiri stepena biti toplije nego danas, 14 stepeni, dok dnevna temperatura neće prelaziti 25. podeok Celzijusove skale. Duvaće pojačan južni vetar brzinom do 7 m/s. Vazdušni pritisak biće malo povišen u odnosu na normalu i iznosiće 1008 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da se vinova loza trenutno nalazi u fazi lastarenja, te da se u Institutu, zajedno sa studentima, pripremaju da u vinogradima izvrše operaciju lačenja. Ukoliko je zbog loših vrmenskih prilika iz proteklog perioda došlo do izmrzavanja, vinova loza je biljka koja će sama sebi pomoći.

Poslednjih dana aprila meseca u našem gradu promenjljivo vreme sa dosta sunčanih intervala u toku dana, ali i sa povremenim padavinama u petak i subotu. Razvedravanje nas očekuje u nedelju. Jutarnje temperature kretaće se od 6 do 14 stepeni. Najhladniji dan u narednih pet biće subota sa 14, dok će najtoplije biti sutra sa 25 stepeni.

Reletivno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Oprez se ipak preporučuje srčanim bolesnicima. Mogući su glavobolјa, razdražlјivsot i poremećaj sna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.