Vremenska, agro i bioprognoza, 26.12.2018.

VIDEO K9: Sredina je poslednje radne nedelje u ovoj godini koja je u znaku uglavnom oblačnog vremena i prosečnih temperatura za kraj decembra u Novom Sadu.

338

Danas u našem gradu pretežno vedro i bez padavina. Jutarnja temperatura iznosila je 2 stepena, najviša dnevna do 5. Umeren zapadni vetar duva brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1029 mbar.

Sutra u Novom Sadu oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosiće 1 stepen iznad nule, tokom dana do 7. Slab zapadnjak duvaće brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1027 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

U narednih pet dana u Novom Sadu preovladavaće oblačno vreme, uz više sunčanih intervala u petak. Naoblačenje koje nam stiže u subotu doneće kišu koja će padati drugog dana vikenda, kao i poslednjeg dana ove kalendarske godine. Jutarnje temperature kretaće se u intervalu od 1 do 4, dok će maksimalne dnevne biti ujednačene, 7 stepeni, osim u petak, kada će živa u termometru dostići 9. podeok.

Biometeorološka situacija povoljno utiče na većinu hroničnih bolesnika. Ipak, oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, promene raspoloženja i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.