Vremenska, agro i bioprognoza, 25.6.2018.

VIDEO K9: Nestabilne vremenske prilike pratiće nas i u ovoj radnoj nedelji, a malo toplije dane, kažu meteorolozi možemo očekivati tek od petka.

266

U Novom Sadu danas malo i umereno oblačno, ali bez kiše. Jutarnja temperatura vazduha iznosila je 13 stepeni, maksimalna dnevna do 23. Slab severozapadni vetar duva brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1017 mbar.

Sutra će u našem gradu biti promenljivo oblačno vreme. Jutro će osvanuti uz temperaturu od 12 stepeni, tokom dana do 23. Duvaće slab istočni vetar brzine do 2 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1016 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da je u plastenicima uveliko u toku sadnja i proizvodnja toploljubivih povrtarskih kultura paradajza, paprike, krastavca, kod kojih je u ovom periodu neophodno redovno sprovoditi mere nege i zaštite od bolesti i štetočina. S obzirom na mestimično vlažno, idealno vreme, postoji opasnost za lokalnu pojavu pegavosti i krastavosti plodova, koju je moguće na vreme sprečiti.

Nastavlja se period nestabilnog vremena u Novom Sadu, sa temperaturama ispod proseka za ovo doba godine. Oblačno i kišovito vreme meteorolozi nam najavljuju za sredu, koja će sa 20 stepeni biti i najhladniji u narednih pet dana. Uz povremene sunčane intervale, pljuskova će biti i u četvrtak, petak i subotu. Petak i subota će sa 25 stepeni biti i najtopliji u ovom periodu.

Biometeorološke prilike će izazivati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima. Promenljivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaji sna su mogući kao meteoropatske reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.