Vremenska, agro i bioprognoza, 25.12.2018.

VIDEO K9: Pretežno oblačno vreme i danas u našem gradu. Za sutra nam meteorolozi najavljuju i povremene sunčane intervale.

260

U našem gradu danas pretežno oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je -1 stepen, maksimalna dnevna do 3. Umeren vetar severozapadnog pravca duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1028 mbar.

Sutra u Novom Sadu promenljivo oblačno vreme, uz povremene sunčane intervale. Jutarnja temperatura će biti 1 stepen iznad nule, tokom dana do 5. Umeren zapadnjak duvaće brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1028 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

Do petka će u Novom Sadu biti promenjivo oblačno vreme, uz povremene sunčane periode. Naoblačenje koje nam stiže u subotu doneće kišu koja će padati drugog dana vikenda. Najniža dnevna temperatura vazduha u ovom periodu biće izmerena sutra, 5 stepeni, a najviša tokom vikenda, 7 stepeni.

Smanjuje se nepovoljan uticaj biometeoroloških prilika kod većine hroničnih bolesnika. Ipak, oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Reakcije su moguće u vidu glavobolje i promene raspoloženja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.