Vremenska agro i bioprognoza 25.07.2014.

VIDEO K9: Danas i sutra sunčano lepo, suvo i toplo vreme bez padavina. Promenljivo vreme stiže nam ponovo u nedelju kada nas očekuju i lokalni pljuskovi. Ukoliko planirate sunčanje i kupanje iskoristite sutrašnje lepo vreme.

513

Danas sunčano, toplo, suvo i nešto toplije vreme u odnosu na prethodne dane., sa mogućim lokalnim razvojem oblačnosti. Temepratura od 16 do 29. Duva slab vetar severozapadnog pravca. Vazdušni pritisak malo povišen u odnosu na juče ali i dalje snižen za desetak milibara.

Sutra vreme slično današnjem i za koji stepen toplije i sa dužim sunčanim intervalima. Sutra očekivana temperatura u intervalu od 19 do 31 stepen, koliko će živa u termometru dostići već oko podneva. Duvaće povetarac uglavnom jugoistočnog pravca, a vazdušni rptiisak i dalje u blagom porastu.

Vremenske prilike idealno pogoduju povrtarsdkim kulturama, kažu u institutu za ratarstvo i povrtarstvo. Povrtarima su ruke ovih dana pune ruke posla, a najvažnije je daobave međurednu kultivaciju i da zaštite bilej od štetočina i bolesti.

Još sutra stabilno vreme i bez padavina. U subotu uveče očekuje nas nagli rast vlažnosti vazduha što bi uz pojačan vetar moglo usloviti nešto veću količinu padavina u noći između subote i nedelje. Promenljivo vreme sa lokalnim padavinaa očekuje nas u nedelju i ponedeljak. U utorak suvo i sunačno dok nas padavine ponovo očekuju od srede uveče i zadržaće se u četvrtak.
Najhladniji dan u narednih pet dana biće nedelja, sa maksimalnom temperaturom do 24 podeoka,a najtopliji sreda kada će živa u termometru dostići 34 podeok.

Očekuje se nešto povoljnija biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika, izuzev kardio-vaskularnih i astmatičara kojima se i dalje preporučuje da slede savete lekara. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i malaksalosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.