Vremenska, agro i bioprognoza, 25.02.2016.

VIDEO K9: Umereno oblačno vreme danas sa mestimično slabom kišom u našem gradu. Sutra nas, kažu meteorolozi, očekuju jače padavine, ali ćemo zato tokom vikenda uživati u nešto lepšem vremenu.

432

Danas je u Novom Sadu promenljivo oblačno i vetrovito vreme sa slabom kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 2, a najviša dnevna 10 stepeni. Duva pojačan jugoistočni vetar brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1006 mbar.

Sutra će biti pretežno oblačno i vetrovito vreme sa obilnijim kišnim padavinama. Ujutru nas očekuje temperatura od 4 stepena, koja će tokom porasti do 8. Duvaće pojačan severozapadni vetar brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritisak iznosiće 1003 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo savetuju povratare da regulišu temperaturu i vlažnost zemljišta u plastenicima u zavisnosti od vremena, kako bi se stimulisale biljke da formiraju moćniji i bolje razvijen korenov sistem.

U naredenih 5 dana meteorolozi nam najavljuju promenljivo vreme. Sutra i u ponedeljak očekuju nas padavine. Za vikend će biti toplije, sa više sunca, ali i pojačanim vetrom, naročito u nedelju. U ovom periodu najtoplije će biti u ponedeljak sa 17, a najhladnije u petak sa 8 stepeni.

Biometeorološke prilike mogu biti nešto povolјnije za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, naročito u večernjim satima. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.