Vremenska, agro i bioprognoza, 24.12.2018.

VIDEO K9: Danas u našem gradu tmurno i kišovito. Ovi poslednji dani decembra, kažu meteorolozi, biće pretežno oblačni, ali sa temperaturama iznad nule.

158

Ovaj ponedeljak u našem gradu obeležilo je pretežno oblačno vreme, sa kišom i temperaturom iznad proseka za kraj decembra. Jutarnja temperatura iznosila je 5 stepeni, maksimalna dnevna do 8. Povremeno jak vetar severozapadnog pravca duva brzinom do 9 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1011 mbar.

Utorak u Novom Sadu biće oblačan i bez padavina. Jutarnja temperatura će biti -1 stepen, najviša dnevna 3. Oslabljen severozapadnjak duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1027 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

U narednih pet dana Novosađane očekuje uglavnom oblačno vreme, osim u četvrtak, kada će biti i sunčanih perioda. Jutarnje temperature biće ujednačene od -1 stepen do nule, dok će maksimalne dnevne u ovom periodu, biti od 3 stepena sutra, do 5 stepeni, koliko će biti izmereno u sredu i petak.

Biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Reakcije su moguće u vidu bolova u zglobovima i mišićima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.