Vremenska agro i bioprognoza 24.10.2014.

VIDEO K9: Danas oblačno i osetno svežije vreme, mestimično sa kišom sa maksimalnom temperaturom koja neće preći 9 podeok. Sutra slično vreme tokom većeg dela dana, a prestanak padavina nas očekuje u večernjim časovima.

401

Danas oblačno vreme sa jakim padavina tokom čitavog dana. U najtoplijem delu dana živa u termometru dostiže 9 stepeni. Duva slab do umeren vetar pretežno severozapadnog pravca. Vazdušni pritisak je malo ispod normale, i iznosi 996 milibara.

Sutra se nastavlja oblačno i sveže vreme, a prestanak padavina nas očekuje u poslepodnevnim časovima. Očekivana jutarnja 8, maksimalna dnevna neće preći 11 podeok. Vazdušni pritisak iznosi 1003 milibara.

U toku je vađenje korenastog povrća, pre svega mrkve, peršuna i celera. Profesionalni proizvođači ne moraju da obezbede prehlađenje da bi ga kvalitetno čuvali . Takođe pri kraju je vađenje krtolastih povrtarskih vrsta, najviše krompira kao i berba kupusnjača. Vremenski uslovi ne utiču najpovoljnije zbog oscilacija u noćnoj i dnevnoj temperaturi.

U petak preovlađivaće oblačno, hladno vreme mestimično sa kišom. U subotu se očekuje prestanak padavina i dok nas u nedelju, ponedeljak i utorak očekuje sunčano i suvo vreme. Najhladniji dan u narednih pet dana biće subota sa maksimalnih 9 stepeni, a najtopliji utorak kada će živa u termometru dostići 11 podeok.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se i dalje savetuje oprez. Meteoropate mogu osetiti neraspoloženje, glavobolju i bolove u kostima i zglobovima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima koji su u domenu znatno ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.