Vremenska, agro i bioprognoza, 24.07.2017.

VIDEO K9: U Novom Sadu danas pretežno sunčano, sparno i toplo vreme bez padavina. Dobra vest je da nam sutra stiže osveženje i temperatura za 10 stepeni niža.

0
308

Pretežno sunčano danas u Novom Sadu. Jutro je osvanulo uz temperaturu od 21 stepen, tokom dana do 34. Slab vetar, severnog pravca duva brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen u odnosu na normalu i iznosi 1007 mbar.

Dugo očekivano zahlađenje konačno stiže sutra. Utorak u Novom Sadu promenljivo oblačan sa mogućim padavinama i grmljavinom u toku popodneva.

Jutro će osvanuti uz temperaturu od 19 stepeni, dok će tokom dana dnevna temperatura biti niža za gotovo deset stepeni u odnosu na protekli period, sa temperaturom koja neće prelaziti 25. podeok.

Slab zapadni vetar duvaće brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak će nakon dužeg vremenskog perioda, biti u granicama normale i iznosiće 1000 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da su visoke temperature u proteklom periodu loše uticale na kvalitet voćnih vrsta.

U narednim danima promenljivo vreme, sa osetnim padom denvnih temperatura i to već od sutra. Uslova za kišu biće u utorak i sredu. Jutra će biti prijatna sa temperaturama od 14 do 26 stepeni. Najtopliji dan u narednih pet dana biće subota sa 28 stepeni, dok će sreda i četvrtak sa 24 biti dani sa najnižom dnevnom temperaturom.

Svim hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražlјivosti, umora i glavobolјe. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.