Vremenska, agro i bioprognoza, 22.4.2019.

VIDEO K9: U Novom Sadu danas pretežno sunčano i toplo. Sutra će, međutim, biti vetrovito i osetno svežije.

116

Danas u našem gradu pretežno sunčano. Jutarnja temperatura iznosila je 11 stepeni, maksimalna dnevna do 24. Slab jugoistočni vetar duva brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1015 mbar.

Sutra u Novom Sadu pretežno oblačno i vetrovito, jaka košava duvaće povremeno brzinom i do 14 m/s. Jutarnja temperatura biće 9, najviša dnevna do 17. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1014 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju ratare da je pri kraju drugo prihranjivanje pšenice, kao i da je u toku zaštita useva od korova, bolesti i štetočina.

U narednih 5 dana u Novom Sadu promenljive vremenske prilike. Sutra pretežno oblačno i svežije, sa jakim košavskim vetrom koji će duvati i u sredu. Od srede, međutim osetno toplije i pretežno sunčano do subote, kada nas očekuje novi naoblačenje praćeno kišom.

Jutarnje temperature u ovom periodu biće u intervalu od 9 do 15 stepeno, dok će tokom dana najtoplije biti u sredu i četvrtak, 27, a najhladnije u subotu, samo 16 stepeni.

U periodu smo nepovoljnih biometeoroloških prilika, koje donose tegobe većini hroničnih bolesenika. Od meteoropatskih reakcija, mogući su reumatski bolovi, glavobolja i neraspoloženje .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.