Vremenska, agro i bioprognoza, 22.01.2019.

VIDEO K9: Sneg se ponovo zabeleo u Novom Sadu. Padavine i pretežno oblačno vreme meteorolozi nam najavljuju i narednih dana.

119

U Novom Sadu danas oblačno vreme sa susnežicom i snegom. Temperature vazduha u intervalu od jutarnjih -1 stepen, do 1 u najtoplijem delu dana. Slab vetar severoistočnog pravca duva brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1011 mbar.

Sutra u našem gradu oblačno vreme sa kišom. Jutarnja temperatura iznosiće 0 stepeni, maksimalna dnevna će dostići 3. podeok. Povetarac jogoistočnog pravca duvaće brzinom do 1 m/s. Vazdušni pritisak u granicama normale, 998 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

Zima se nastavlja u našem gradu. Oblačno vreme, sa susnežicom i snegom, meteorolozi nam najavljuju i tokom narednih pet dana. Jutarnje temperature kretaće ose d -4 do 0, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od -1 u nedelju, do najviše 3 stepena, koliko će biti izmereno sutra.

Trenutna biometeorološka situacija nepovoljno utiče na većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez savetuje se astmatičarima. Kod osetljivih osoba, moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.