Vremenska, agro i bioprognoza, 21.3.2019.

VIDEO K9: Prvi prolećni dani u Novom Sadu donose pretežno sunčano vreme i temperature iznad 15 stepeni.

109

Nakon prohladnog jutra, koje je u našem gradu osvanulo uz 1 stepen, tokom dana pretežno sunčano. Maksimalna dnevna temperatura 15 stepeni. Umeren severni vetar duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1034 mbar.

I sutra u našem gradu pretežno sunčano i za koji stepen toplije tokom dana. Od jutarnjih 0 stepeni, živa u termometru popeće se tokom dana do 17. podeoka Celzijusove skale. Umeren severac duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1032 mbar.

U Institutu za voćarstvo i vinogradarstvo podsećaju voćare da je nakon rezidbe potrebno primeniti agrotehničke mere, a voćnjake zaštititi od štetočina i eventualnog mraza.

U Novom Sadu narednih pet dana uglavnom sunčano vreme, uz postepen porast jutarnjih i dnevnih temperatura vazduha. U ponedeljak i utorak pretežno sunčano uz jak košavski vetar koji će povremeno duvati brzinom i do 10 m/s. Jutarnje temperature će se, u ovom periodu, kretati od 0 do 8, dok će tokom dana najsvežije biti u utorak, 10 stepeni, a najtoplije u nedelju 21.

Period nešto povoljnijih biometeoroloških prilika doneće smanjenje tegoba većini hronično obolelih i osetljivih osoba. Ipak, oprez se i dalje savetuje kardiovaskularnim bolesnicima, kao i svim učesnicima u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.