Vremenska, agro i bioprognoza, 21.12.2017.

VIDEO K9: Danas u našem gradu malo i umereno oblačno vreme, bez padavina, uz maksimalnu dnevnu temperaturu vazduha do svega 2 stepena.

0
288

U Novom Sadu danas malo i umereno oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je -2 stepena, tokom dana do 2.Današnji vetar je slabijeg inteziteta, zapadnog pravca i duva brzinom od 2 m/s. Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1034 mbar.

Sutra oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosiće -1 stepen, tokom dana do 5. Severozapadni vetar, umerenog inteziteta, duvaće brzinom do 3 m/s. I sutra vazdušni pritisak biće dosta povišen u odnosu na normalu i iznosiće 1029 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da se vinova loza nalazi u periodu mirovanja, kao i da su vremenski uslovi povoljni za vinogradare.

U narednih pet dana promenljive vremenske prilike uz porast dnevnih temperatura vazduha. Osim pojave mraza u jutarnjim časovima, padavina u narednom periodu neće biti. Pretežno sunčano uz temepraturu od 10 stepeni biće u ponedeljka koji će biti najtopliji dan u narednih pet, dok će već sutradan u utorak biti svega 4 stepena, a to je najniža dnevna temeratura koja nas očekuje u narednim danima.

Zadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na hronične bolesnike, a naročito na cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.