Vremenska, agro i bioprognoza, 21.11.2016.

VIDEO K9: Prvi radni dan ove nedelje u Novom Sadu pretežno je sunčan i relativno topao. Suvo i sunčano vereme očekuje nas i narednih dana, sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine.

350

U Novom Sadu danas je sunčano i relativno toplo vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 5, najviša dnevna do 15 stepeni. Duva umeren jugoistočni vetar brzine do 6 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1011 mbar, što uslovljava stabilne vremenske prilike nad našim područjem.

I sutra će u našem gradu biti pretežno sunčano. Jutarnja temperatura iznosiće 6, najviša dnevna do 14 stepeni. Duvaće umeren jugoistočni vetar brzine do 5m/s. Vazdušni pritisak i dalje će biti iznad normale.

Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da su u jeku povrtarski radovi u plastenicima, ali i na otvorenom polju. Pored berbe i skladištenja kupusnjača, na otvorenom je aktuelno i vađenje korenastih povrtarskih vrsta, pre svega mrkve, peršuna, paštrnaka, celera i cvekle.

U narednih pet dana uživaćemo u suvom i sunčanom vremenu, sa temperaturama i do pet stepeni višim iznad proseka za poslednju dekadu novembra u Novom Sadu. Temperature će do subote biti ujednačene i neće prelaziti 15. podeok celzijusove skale.

Zadržava se stabilno vreme, ali se hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama savetuje da tokom dana smanje uobičajene aktivnosti zbog očekivanih vremenskih uslova. Od meteoropatskih reakcija u košavskom području najizraženiji će biti razdražlјivost, glavobolјa i reumatski bolovi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.