Vremenska, agro i bioprognoza – 20.9.2017.

VIDEO K9: Oblačno, kišovito i hladno vreme danas u našem gradu. Slično vreme do kraja ove nedelje.

0
385

Oblačno i kišovito danas u Novom Sadu. Jutarnja temperatura iznosila je 11 stepeni, tokom dana do 14. Duva slab severozapadni vetar, brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak jemalo povišen u odnosu na normalu i iznosi 1010 mbar.

I sutra, vreme slično današnjem. Jutarnja temperatura iznosiće 11 stepeni, tokom dana živa u termometru dostići će 16 podeok.. Jak severozapadni vetar duvaće brzinom do 8 m/s. Vazdušni pritiak biće povišen i iznosiće 1014 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju da u septembru počinje berba oraha, kasnih sorti jabuke i kruške, nastavlja se i berba lešnika, a aktuelno je i kalemljenje. Visoke letnje temperature nisu povoljno uticale na kvalitet pojedinih voćnih vrsta.

I u narednim danima neće dolaziti do značajnije promene vremena. Kišovito i oblačno zadržaće se sve do ponedeljka. Jutarnje temperature kretaće se u intervalu od 10 do 13 stepeni. Dan sa najnižom dnevnom temperaturom biće četvrtak sa 16 stepeni, dok će najtoplije biti tokom vikenda sa temepraturama do 19 stepeni Celzijusove skale.

Hronični bolesnici mogu i dalјe osećati zdravstvene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Posebna opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i bolova u zglobovima i kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.