Vremenska, agro i bioprognoza, 20.5.2019.

VIDEO K9: Vreme danas u našem gradu slično jučerašnjem, promenljivo oblačno i toplo, sa lokalnim pljuskovima popodne. Meteorolozi kažu da ni sutra ne treba izlaziti bez kišobrana.

95

U Novom Sadu danas promenljivo oblačno, sa lokanim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosila je 13 stepeni, tokom dana do 23. Umeren jugistočni vetar brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen i iznosi 1009 mbar.

Sutra u našem gradu promenljivo oblačno sa povremenom kišom. Jutro će osvanuti uz temperaturu od 13 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti 22. Pojačan zapadnjak duvaće brzinom do 8 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1011 mbar.

Iz Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo navode da su kiša i vlažnost potrebni voću u ovoj fazi razvoja, ali ne i jak vetar koji može oštetiti voćnjake.

U narednih pet dana u Novom Sadu promenljive vremenske prilike. Sutra i u četvrtak promenljivo oblačno uz povremene padavine i jače udare vetra. U petak, subotu i veći deo nedelje pretežno sunčano i bez kiše. Jutarnje temperature biće ujednačene, oko 13 stepeni, kao i najviše dnevne koje neće prelaziti 24 podeok.

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i depresije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.