Vremenska, agro i bioprognoza, 20.01.2017.

VIDEO K9: Malo i umereno oblačno vreme danas je u našem gradu. Novi ledeni talas koji je početkom sedmice zahvatio naše podrčje, neće popustiti ni tokom predstojećeg vikenda.

0
300

U Novom Sadu danas je malo i umereno oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je -9, tokom dana do -4 stepena. Duva slab, severni vetar, brzine do 1 m/s. Vazdušni pritisak je dosta povišen u odnosu na normalu i iznosi 1028 mbar.

Promenjivo oblačno, suvo, ali hladnije vreme u odnosu na današnji dan biće sutra. Osvanuće veoma hladno jutro sa temperaturom od -12 stepeni, koja tokom neće prelaziti -7. Duvaće slab jugoistočni vetar vetar brzine do 1m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo poručuju voćarima da niske temperature u ovom delu zimskog perioda, pogoduju voćkama. Sneg je, kao dobar izolator od izmrzavanja, poželjan i u većim količinama. Različite vrste voća, različito i podnose niske temperature, a u izvesnoj meri štete su moguće kod jagodastih vrsta, kupine, maline, kajsije i breskve.

U narednih pet dana očekuje nas uglavnom malo i umereno oblačno vreme, sa dosta sunčanih intervala tokom dana. Jutra će biti hladna, praćena mrazom i maglom, a jutarnje temperature biće i do -12 stepeni, koliko nas očekuje tokom predstojećeg vikenda. Najviša dnevna temperatura biće izmerana u utorak -3 stepena, dok će najhladnije biti u subotu sa -7 stepeni Celzijusove skale.

Usled očekivanih biomteoroloških prilika osobama sa cerebrovaskularnim i srčanim tegobama se savetuje da primene savete lekara. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, promenlјivog raspoloženja i problema sa snom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.