Vremenska, agro i bioprognoza – 19.9.2017.

VIDEO K9: Promenljivo vreme uz popodnevne pljuskove danas u Novom Sadu. Slične vremenske prilike uz znatno niže temperature prema najavama meteorologa slede i u narednim danima.

160

U našem gradu danas promeljivo vreme sa kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 14 stepeni, tokom dana do 23. Duva slab istočni vetar, brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak jemalo povišen u odnosu na normalu i iznosi 1008 mbar.

Sutra oblačno, kišovito, ali i dosta hladnije u odnosu na današnji dan. Jutarnja temperatura iznosiće 11 stepeni, tokom dana do svega 17. Slab severozapadni vetar duvaće brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritiak biće povišen i iznosiće 1010 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju da u septembru počinje berba oraha, kasnih sorti jabuke i kruške, nastavlja se i berba lešnika, a aktuelno je i kalemljenje. Visoke letnje temperature nisu povoljno uticale na kvalitet pojedinih voćnih vrsta.

U narednom periodu iz RHMZ-a najavljuju uglavnom oblačne i kišovite dane praćene nižim temperaturama u odnosu na prvu dekadu septembra meseca. Jutra će biti svežija sa temperaturama u intervalu od 9 do 12 stepeni. Najhladniji dani biće četvrtak i petak sa 13 stepeni, dok će sreda i subota biti najtoplije sa temperaturama do 17 stepeni.

Biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na astmatičare, reumatičare, kao i na osobe sa cerebrovaskularnim obolјenjima. Uobičajene meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jačoj formi.U saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.