Vremenska, agro i bioprognoza, 19.12.2018.

VIDEO K9: Još jedan oblačan i prohladan dan bez padavina u našem gradu. Za sutra nam meteorolozi, međutim, najavljuju ledenu kišu.

150

Nakon jutarnje magle, danas u našem gradu promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je -5 stepeni, maksimalna dnevna -2. Povetarac sa jugoistoka duva brzinom do 1 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1029 mbar.

Sutra u Novom Sadu oblačno vreme sa kišom, koja će se lediti pri tlu. Jutro hladno, -7 stepeni, tokom dana do -1. Slab jugo duvaće brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1025 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da su ovogodišnje vremenske prilike nepovoljno uticale na rod voća.

Narednih pet dana u Novom Sadu obeležiće pretežno oblačno vreme sa kišom, ali i osetan rast jutarnjih i dnevnih temperatura od petka. Najniža će biti izmerena sutra, -1 stepen, a najviša u ponedeljak, kada će živa u termometru dostići 10. podeok.

Danas su povoljnije biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Ipak, oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa srčanim i nervnim oboljenjima. Reakcije su moguće u vidu pospanosti i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.