Vremenska, agro i bioprognoza – 19.10.2017.

VIDEO K9: Miholjsko leto ne jenjava ni danas, te će kao i u proteklom periodu i danas, u našem gradu biti pretežno sunčano i toplo vreme, bez padavina. Od ponedeljka, pad dnevnih temperatura. 

364

Pretežno sunčano i danas u Novom Sadu. Jutarnja temperatura iznosila je 12 stepeni, tokom dana do 26. Slab vetarzapadnog pravca duva brzinom od svega 2 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen i iznosi 1017 mbar.

Dan sličan današnjem biće i sutra. Jutarnja temperatura biće 10 stepeni, dok nas tokom dana očekuje temperatura od 25 stepeni Celzijusove skale. Slab severozapadni vetar duvaće brzinom do 1 m/s. Vazdušni pritisak iznosiće 1018 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da su od radova na ratarskim poljima trenutno aktuelne žetva soje i žetva suncokreta, kao i da je aktuelno vreme za pripremu obrade pšenice.

U narednih dva do tri dana, neće biti značajnije promene vremenskih prilika. Sunčano i suvo vreme biće sve do nedelje. Od subote nas očekuje postepeni pad dnevnih temperatura, a u ponedeljak i za deset stepeni niža temperatura u odnosu na današnji dan.

Očekuje se povolјna biometeorološka situacija. Oprez se ipak savetuje osobama sa kardiovaskularnim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.