Vremenska, agro i bioprognoza, 18.12.2018.

VIDEO K9: Danas u Novom Sadu oblačno i hladno. Još sutra će, kažu meteorolozi, dnevne temperature biti u minusu, a nakon toga nas očekuje malo toplije vreme.

253

Danas u našem gradu oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je -3 stepena i nije se menjala tokom dana. Slab severozapadni vetar duva brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1030 mbar.

Sutra u Novom Sadu promenljivo oblačno, bez padavina i sa povremenim sunčanim intervalima. Jutro hladno, -6 stepeni, tokom dana do -1. Povetarac sa jugoistoka duvaće brzinom od 1 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1030 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da su ovogodišnje vremenske prilike nepovoljno uticale na rod voća. U ovom periodu, potrebno je izvršiti tretmane za opadanje lišća i zaštitu stabala, kao i pripremu zemljišta za prezimljavanje.

Narednih pet dana obeležiće pretežno oblačno vreme, ali i postepeni rast jutarnjih i dnevnih temperatura vazduha. Kiše će biti u petak i subotu. U ovom periodu najhladnije će biti sutra, -1 stepen, a najtoplije u nedelju, 6 stepeni iznad nule.

Nepovoljna biometeorološka situacija, donosi tegobe osobama sa respiratornim i srčanim oboljenjima. Reakcije su moguće u vidu pospanosti i glavobolje. Zbog niskih temperatura potrebno je adekvatno odevanje, kao i dodatna opreznost u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.