Vremenska agro i bioprognoza 18.11.2014.

VIDEO K9: U našem gradu posle vlažnog jutra, tokom dana očekuje se razvedravanje. Duva umeren, povremeno jak, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura je devet, a najviša dnevna 15 stepeni. U narednih nedelju dana biće pretežno oblačno, mestimično s kišom.

510

U Novom Sadu promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. Duva umeren južni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura oko 9 stepeni, najviša dnevna oko 15 stepeni. Vazdušni pritisak je niži od proseka i iznosi 1000 milibara.

Sutra nas očekuje kišno i oblačno vreme. Duvaće umeren povremeno jak jugoistočni vetar promenljivog pravca. Očekivana jutarnja 9, dok maksimalna dnevna neće preći 13 podeok. Vazdušni pritisak viši od proseka i iznosiće 1007 milibara.

Iako setva pšenice kasni, ona bi mogla da potraje čak do kraja novembra. Stručnjaci savetuju da se obustave svi radovi na njivama i da se pšenica poseje do 15. u ovom mesecu. Savet za proizvođače je da, bez obzira koliko bilo skupo, potrebno je kupiti sortno, deklarisano seme vrhunskog kvaliteta. Velike oscilacije u temperaturi nisu imale povoljan uticaj.

U utorak i sredu oblačno i kišno vreme. U četvrtak bez padavina, kao i u petak. Za vikend veći razvoj oblačnosti i suvo vreme. Najhladniji dan u narednih pet dana biće subotu sa maksimalnih 8 stepeni, a najtopliji utorak kada će živa u termometru dostići 13 podeok.

Biometeorološka situacija je relativno nepovoljna za većinu hroničnih bolesnika. Posebno se oprez savetuje osobama sa labilnim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija biće najizraženiji razdražljivost, glavobolja i reumatski bolovi, naročito u košavskom području. Savetuje se i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim vremenom i povećanje pažnje u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.