Vremenska, agro i bioprognoza, 17.4.2019.

VIDEO K9: Promenljivo oblačno danas i sutra u Novom Sadu. Od subote ćemo imati pretežno sunčano i sve toplije vreme.

105

Danas u našem gradu promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 6 stepeni, maksimalna dnevna do 15. Pojačan severni vetar duva brzinom do 7 m/s.Vazdušni pritisak je povišen, 1021 mbar.

Sutra u Novom Sadu promenljivo oblačno vreme, sa slabom kišom. Jutro će osvanuti uz temperaturu od 7 stepeni, tokom dana do 16. Umeren severoistočni vetar duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1026 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju ratare da je pri kraju drugo prihranjivanje pšenice, kao i da je u toku zaštita useva od korova, bolesti i štetočina.

U narednih pet dana u našem gradu, stabilnije vremenske prilike, sa više sunčanih intervala. Za sutra meteorolozi najavljuju prolazno naoblačenje sa slabom kišom, a od petka pretežno sunčano uz porast dnevnih temperatura vazduha. Jutarnje temperature u ovom periodu kretaće se od 5 do 10, a maksimalne dnevne biće u intervalu od sutrašnjih 16 do 21 stepena koliko se očekuje do kraja perioda. .

U periodu smo nepovoljnih biometeoroloških prilika, koje donose tegobe reumatičarima i nervno labilnim osobama. U pojedinim krajevima, oprez se savetuje i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija, mogući su bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i razdražljivost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.