Vremenska, agro i bioprognoza, 16.11.2018.

VIDEO K9: Oblačno i hladnije danas u našem gradu. Vikend i početak naredne sedmice obeležiće jutarnji mrazevi i pad temperature.

269

Danas u Novom Sadu promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 2 stepena, najviša dnevna do 11. Slab severoistočni vetar duva brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1028 mbar.

Prvog dana vikenda malo do umereno oblačno vreme. Nakon hladnog jutra i temperature od 0 stepeni, živa u termometru dostići će tokom dana 8. podeok, što je u granicama normale za polovinu novembra u našem gradu. Slab jugoistočni vetar duvaće brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1028 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je zbog nedostatka vlage čak i u dubljim slojevima, priprema zemljišta bila otežana, što je uslovilo neujednačeno nicanje pšenice. U ovom periodu, potrebno je izvršiti agrotehničke mere i pripremu zemljišta za prezimljavanje.

Vikend pred nama donosi promenljivo oblačno vreme i osetan pad jutarnjih i dnevnih temperatura. Hladno vreme zadržaće se i naredne sedmice. Uslova za kišu biće u ponedeljak i utorak. Jutra će biti hladna, sa temperaturama od -2 do 3, dok će se dnevne temperature kretati u intervalu od 5 stepeni, koliko će biti izmereno u ponedeljak, do 11 stepeni u sredu.

Biometeorološke prilike imaće nepovoljan uticaj za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Moguće su reakcije u vidu nervoze,bolova u mišićima i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.