Vremenska, agro i bioprognoza, 16.04.2018.

VIDEO K9: Prvi dan ove radne sedmice oblačan, bez padavina, ali uz pojačan vetar koji će, sa prekidima, duvati i tokom narednih dana.

235

U našem gradu danas oblačno i vetrovito vreme. Jutro je osvanulo temperaturu od 14 stepeni, tokom dana do 21. Pojačan jugoistočnjak duva brzinom do 8 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen i iznosi 1013 mbar.

Promenljivo oblačno sa kišom vreme je koje nam meteorolozi najavljuju za suta. Jutarnja temperatura iznosiće 12 stepeni, maksimalna dnevna 20. Jugoistočni vetar će tokom noći utihnuti i sutra će duvati brzinom od 1 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1018 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da su loši vremenski uslovi tokom februara i marta omeli setvu rasada u plastenicima bez dodatnog zagrevanja, kao i sadnju povrtarskih kultura na otvorenom polju, naročito korenasto-krtolastih vrsta.

Oblačno vreme sa kišom zadržaće se sve do srede, dok nas od četvrtka očekuje prestanak padavina i razvedravanje. Jutarnje temperature kretaće se u intervalu od 8 do 12 stepeni. Letnjih temperatura u narednom periodu neće biti, ali će se živa u termometru kretati u granicama proseka za drugu dekadu aprila u Novom Sadu. Dani sa najvišom dnevnom temperaturom do 21 stepen biće pred kraj sedmice, petak i subota, dok će minimalna dnevna biti izmerena u četvrtak, 17 stepeni.

Biometeorološke prilike će biti relativno nepovolјne za astmatičare, kao i osobe sa osetlјivim nervim sistemom, naročito u košavskom području. Nervoza, promenlјivo raspoloženje i glavobolјa su očekivane meteoropatske reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.