Vremenska, agro i bioprognoza, 16.01.2019.

VIDEO K9: Danas i naredna dva dana uživaćemo u temperaturama iznad proseka za polovinu januara u Novom Sadu.

132

Danas u našem gradu malo do umereno oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 1 stepen, tokom dana do 9. Umeren zapadni vetar duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1016 mbar.

Sutra će u Novom Sadu biti pretežno sunčano. Jutarnja temperatura iznosiće 2 stepena, maksimalna dnevna do 12. Umeren vetar jugozapadnog pravca duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1015 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

Visoke januarske temperature u Novom Sadu zadržaće se do petka, kada stiže novo naoblačenje, sa kišom i susnežicom. Najtoplije će tokom dana u ovom periodu biti sutra, 12 stepeni, a najhladnije u ponedeljak, 1 stepen.

Trenutne biometeorološke prilike nepovoljno utiču na kardiovaskularne bolesnike i astmatičare, kojima se preporučuje dodatni oprez. Reakcije su moguće u vidu poremećaja sna, promenljivog raspoloženja i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.