Vremenska, agro i bioprognoza, 15.4.2019.

VIDEO K9: U našem gradu danas promenljivo oblačno i nestabilno vreme. Više sunca, meteorolozi nam najavljuju za naredne dane.

120

Danas u Novom Sadu promenljivo oblačno i nestabilno. Jutarnja temperatura iznosila je 8 stepeni, maksimalna dnevna do 15. Pojačan severoistočni vetar duva brzinom do 7 m/s.Vazdušni pritisak je povišen, 1018 mbar.

Sutra u našem gradu pretežno sunčano. Jutro će osvanuti uz temperaturu od 4 stepena, tokom dana do 16. Umeren severni vetar duvaće brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1022 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju ratare da je pri kraju drugo prihranjivanje pšenice, kao i da je u toku zaštita useva od korova, bolesti i štetočina.

U narednih pet dana u našem gradu, očekuje nas stabilnije vreme sa više sunčanih intervala. Samo u četvrtak, meteorolozi najavljuju prolazno naoblačenje sa kišom. Jutarnje temperature u ovom periodu kretaće se u intervalu od 3 do 6, dok će maksimalne dnevne biti u postepenom porastu, od 15 stepeni u četvrtak, do 20, koliko će biti izmereno u petak.

Usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika, opreznost se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija, mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.