Vremenska, agro i bioprognoza, 15.03.2019.

VIDEO K9: U Novom Sadu danas i sutra promenljivo oblačno vreme. Predstojeći vikend proteći će bez padavina i sa temperaturama  višim od onih na koje smo navikli sredinom marta.

242

Danas u našem gradu promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 7 stepeni, maksimalna dnevna do 15. Pojačan severozapadni vetar duva brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen, 1009 mbar.

I sutra u Novom Sadu promenljivo oblačno, ali i toplije. Jutro će osvanuti uz temperaturu od 7 stepeni, dok će najviša dnevna biti prijatnih, 18. Umeren zapadni vetar duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1011 mbar.

U Institutu za voćarstvo i vinogradarstvo podsećaju voćare da je nakon rezidbe, koja je u toku, potrebno primeniti agrotehničke mere, a voćnjake zaštititi od štetočina i eventualnog mraza.

Do utorka u našem gradu suvo vreme, sa dosta sunčanih intervala i temperaturama iznad proseka za drugu dekadu marta. Od utorka možemo očekivati naoblačenje sa kišom uz pad dnevnih temperatura vazduha. Utorak će sa 10 stepeni biti i najhladniji u narednih pet dana, dok će nedelja sa 23 biti najtoplija.

Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima se i dalјe savetuje izvesna opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje, glavobolјa i nesanica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.