Vremenska, agro i bioprognoza, 15.01.2018.

VIDEO K9: Tokom jučerašnjeg dana obradovao nas je prvi sneg u ovoj godini, koji se međutim, prema najavi meteorologa, neće dugo zadržati.

183

U našem gradu danas promenljivo oblačno. Jutro je osvanulo uz mraz i temperaturu od -3 stepena, tokom dana do -1. Slab istočni vetar duva brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak iznosi 1027 mbar, a to je pritisak koji je dosta povišen u odnosu na normalu.

Sutra u Novom Sadu oblačno vreme, sa mogućim pljuskovima. Jutarnja temperatura iznosiće -4 stepena, dok će tokom dana živa u termometru dostići 7. podeok. Duvaće umeren južni vetar brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak iznosiće 1009 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da se vinova loza nalazi u periodu mirovanja, kao i da su vremenski uslovi uglavnom povoljni za radove u vinogradu.

U narednim danima očekuje nas uglavnom oblačno vreme, uz porast dnevnih temperatura vazduha, kao i uz padavine do srede. Jutarnje temperature kretaće se u intervalu od -4 do 6 stepeni. Dan sa najvišom dnevnom temperaturom biće petak sa 10 stepeni dok će u utorak, četvrtak i subotu biti ujednačene temperature od 7 stepeni.

Zadržava se period sa nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima se i dalјe savetuje oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, razdražlјivosti i glavobolјe. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.