Vremenska, agro i bioprognoza, 14.12.2016.

VIDEO K9: Promenjivo oblačno i hladno vreme, sa povremenim sunčanim intervalima danas u našem gradu. Prema najavama meteorologa, slične vremenske prilike očekuju nas i do kraja nedelje.

259

U Novom Sadu danas promenjivo oblačno. Jutarnja temperatura iznosila je -6, tokom dana do 4 stepena. Duva slab jugozapadni vetar brzine do 1 m/s. Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1017mbar.

Sutra će u Novom Sadu biti malo i umereno oblačno. Jutarnja temperatura iznosiće -1, tokom dana do 3 stepena. Duvaće slab severozapadni vetar brzine do 2 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da je vinova loza u stanju mirovanja i prilagođavanja niskim temperaturama. Vemenski uslovi su povoljni za proces kaljenja koji se odvija u dve faze. U vinogradima je u toku sprovođenje agrotehničkih mera, pre svega đubenja mineralnim i organskim đubrivima.

U naredniom periodu očekuje nas pretežno sunčano i suvo vreme. Tako će biti sve do ponedeljka, kada će postojati uslovi za mestimične padavine. Jutra i dalje hladna, sa umerenim mrazom i ponegde sa maglom. Tokom vikenda jutarnje temperature iznosiće i do – 6 stepeni. Vetar će biti slabijeg inteziteta i neće prelaziti brzinu od 3 m/s. Temperatura od 3 stepena biće izmerena sutra, što će ujedno biti i najtopliji dan u narednih pet. Ostalim danima u ovom periodu temerature tokom dana kretaće se oko 0 stepeni.

Biometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Naročita opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i bolova u kostima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.