Vremenska, agro i bioprognoza, 14.09.2018.

VIDEO K9: Malo i umereno oblačno vreme na kraju ove radne nedelje u Novom Sadu. Tokom predstojećeg vikenda biće promenljivo oblačno, suvo i za koji stepen svežije u odnosu na prethodne dane.

138

Danas u našem gradu malo do umereno oblačno, suvo i toplo vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 15 stepeni, maksimalna dnevna do 30. Slab jugozapadni vetar duva brzinom do 2 m/s Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1015 mbar.

Sutra u Novom Sadu promenljivo oblačno, sa dosta sunčanih intervala tokom dana. Očekivana jutarnja temperatura je 15, maksimalna dnevna do 27 stepeni. Severoistočni vetar umerenog intenziteta duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1019 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da je u toku žetva soje, kukuruza i suncokreta, gde u Vojvodini očekuju dobre prinose, bez obzira na vremenske uslove i bolesti koje su se tokom leta pojavile na pojedinim parcelama.

RHMZ za narednih 5 dana najavljuje pretežno sunčano i toplo vreme u Novom Sadu. Iako ulazimo u drugu polovinu septembra, temperature su i dalje za naše područje iznad proseka za ovo doba godine. Najniža dnevna biće izmerena tokom predstojećeg vikenda, 27 stepeni, a najviša u utorak, 29.

Relativno povoljna biometeorološka situacija izazvaće smanjene uobičajene tegobe kod hronično obolelih. Usled povećanog UV zračenja neophodna je adekvatna zaštita i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Moguća je pospanost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.