Vremenska, agro i bioprognoza, 14.09.2017.

VIDEO K9: Letnje temperature ne jenjavaju ni u drugoj dekadi septembra. U našem gradu danas pretežno sunčan i topao dan, a slično vreme očekuje nas i u narednih nekoliko dana.

0
218

U Novom Sadu danas pretežno sunčano. Jutro je osvanulo uz temperaturu od 13 stepeni, tokom dana do 29. Slab južni vetar duva brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak je povišen u odnosu na normalu i iznosi 1013 mbar.

Malo i umereno oblačno vreme biće sutra. Jutro će osvanuti uz temperaturu od 13 stepeni, dok će tokom dana iznositi 22 stepena. Duvaće slab severni vetar brzinom do 2 m/s. I sutrašnji vazdušni pritisak biće povišen i iznosiće 1018 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju da u septembru počinje berba oraha, kasnih sorti jabuke i kruške, nastavlja se i berba lešnika, a aktuelno je i kalemljenje. Visoke letnje temperature nisu povoljno uticale na kvalitet pojedinih voćnih vrsta.

Do subote neće biti značajnijih promena vremenskih prilika. Od nedelje možemo očekivati kišu, kao i pad dnevnih temperatura. Jutarnje temperature u narednih pet dana neće prelaziti 15. podeok. Najtopliji će biti vikend sa 28 stepeni, dok će u utorak, sa deset stepeni manje, biti najsvežije.

Vremenske prilike ne pogoduju osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim tegobama. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, nervoza i glavobolјa. Preporučuje se slojevito odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim hodom temperature vazduha.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.