Vremenska, agro i bioprognoza, 13.8.2018.

VIDEO K9: Danas i narednih dana u našem gradu sunčano i toplo vreme, izuzev u sredu kada nam stiže osveženje u vidu lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

156

Danas u Novom Sadu sunčano i vrlo toplo. Jutarnja temperatura iznosila je 21 stepen, maksimalna dnevna do 34. Slab južni vetar duva brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1013 mbar.

Sutra će biti pretežno sunčano i toplo uz mestimičnu oblačnost. Jutro će osvanuti uz temperaturu od 22 stepena, najviša dnevna do 34. Slab zapadni vetar duvaće brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1011 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo preporučuju povrtarima da redovno sprovode neophodne agrotehničke mere u povrtnjacima na otvorenom polju ili u plastenicima, naročito na sprečavanju štetočina i bolesti kojima odgovaraju toplo vreme i visoka vlažnost vazduha.

Narednih 5 dana u Novom Sadu obeležiće pretežno sunčano i toplo vreme, izuzev u sredu kada će biti uslova za osveženje u vidu popodnevnih pljuskova sa grmljavinom. Najniža dnevna biće izmerene u sredu i četvrtak 28 stepeni, a najviša sutra, 34.

Nakon dugog nepovoljnog perioda za hronične bolesnike, biometeorolozi za naredni period najavljuju povoljniju situaciju. Zbog visokih dnevnih temperatura, oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna i pada koncetracije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.