Vremenska, agro i bioprognoza, 13.6.2018.

VIDEO K9: Promenljivo vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima danas u našem gradu. Slične vremenske prilike, prema najavi meteorologa, očekuju nas i narednih dana.

204

U našem gradu danas promenljivo oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 21 stepen, tokom dana do 27. Slab severozapadnjak duva brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen i iznosi 1004 mbar.

Vreme sutra slično današnjem i za koji stepen svežije. Jutarnja temperatura iznosiće 18 stepeni, maksimalna dnevna do 24. Slab zapadni vetar duvaće brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak iznosiće 1005 mbar.

U Institutu za voćarstvo i vinogradarstvo navode da je usled niskih temperatura krajem februara i početkom marta došlo do značajnog izmrzavanja kajsije, breskve, trešnje i šljive. Takođe, topao vetar, u proteklom periodu, uticao je na masovno opadanje plodova kod ovih voćnih vrsta. Stručnjaci uprkos tome, prognoziraju dobar prinos ove godine i podsećaju da je sada povoljan period za zelenu rezidbu.

U narednih pet dana očekuje nas nestabilno vreme, sa kišom i grmljavinom uz povremene sunčane intervale. Temperature vazduha biće niže u odnosu na protekli period i kretaće se u intervalu od 23 stepena, koliko će biti izmereno u petak, do 28 u ponedeljak.

Relativno je nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Reumatski bolovi, kao i bolovi u mišićima su mogući kao meteoropatske reakcije. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.