Vremenska, agro i bioprognoza, 13.6.2018.

VIDEO K9: Promenljivo vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima danas u našem gradu. Slične vremenske prilike, prema najavi meteorologa, očekuju nas i narednih dana.

56

U našem gradu danas promenljivo oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 21 stepen, tokom dana do 27. Slab severozapadnjak duva brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen i iznosi 1004 mbar.

Vreme sutra slično današnjem i za koji stepen svežije. Jutarnja temperatura iznosiće 18 stepeni, maksimalna dnevna do 24. Slab zapadni vetar duvaće brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak iznosiće 1005 mbar.

U Institutu za voćarstvo i vinogradarstvo navode da je usled niskih temperatura krajem februara i početkom marta došlo do značajnog izmrzavanja kajsije, breskve, trešnje i šljive. Takođe, topao vetar, u proteklom periodu, uticao je na masovno opadanje plodova kod ovih voćnih vrsta. Stručnjaci uprkos tome, prognoziraju dobar prinos ove godine i podsećaju da je sada povoljan period za zelenu rezidbu.

U narednih pet dana očekuje nas nestabilno vreme, sa kišom i grmljavinom uz povremene sunčane intervale. Temperature vazduha biće niže u odnosu na protekli period i kretaće se u intervalu od 23 stepena, koliko će biti izmereno u petak, do 28 u ponedeljak.

Relativno je nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Reumatski bolovi, kao i bolovi u mišićima su mogući kao meteoropatske reakcije. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here