Vremenska, agro i bioprognoza, 13.02.2018.

VIDEO K9: Novi Sad je jutros osvanuo pod tankim snežnim pokrivačem, koji će, prema najavama meteorologa, sutra porasti za još koji centimetar.

116

U našem gradu danas oblačno, uz snežne padavine. Jutarnja temperatura iznosila je 1 stepen, tokom dana za stepen više. Slab severoistočnjak duva brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen u odnosu na normalu i iznosi 1011 mbar.

Sneg će padati i sutra u Novom Sadu. Jutarnja temperatura iznosiće 0 stepeni, a tokom dana živa u termometru dostići će tek 3. podeok. Vetar severozapadnog pravca biće slabijeg inteziteta, brzine do 4 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1012 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da ratere u narednom periodu čeka prihranjivanje pšenice, uljane repice i ostalih ozimih kultura, kao i priprema za setvu kukuruza.

U narednih pet dana Novosađane očekuju nestabilne vremenske prilike. U četvrtak se očekuje prestanak snežnih padavina, a u petak i delimično razvedravanje, koje će potrajati do nedelje, kada nas ponovo očekuju sneg i susnežica. Ujednačene temperature vazduha do 3 stepena biće sve do subote, koja će sa 5 stepeni biti dan sa najvišom dnevnom temperaturom u ovom periodu.

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.